رزماری گیاهی معطر و همیشه سبز بومی مدیترانه است. از آن به عنوان چاشنی آشپزی، برای ساخت عط‌رهای مختلف و مزایای بالقوه آن برای سلامتی استفاده می‌شود. این گیاه به همراه بسیاری از گیاهان دیگر مانند پونه کوهی، آویشن، ریحان و اسطوخودوس از خانواده نعناع Lamiaceae است.

تنوع ویتامین‌ها و املاح معدنی این روغن آنقدر زیاد است که شاید دلیلی برای قدرتمند بودن آن به حساب می‌آید. ویتامین آ، ویتامین بی، ویتامین دی، نیاسین، کولین ب، ویتامین کا، ویتامین ای، پانتوتنیک اسید ب، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیم، سدیم و پتاسیم تنها بخشی از مواد معدنی موجود در روغن تهیه شده از گیاه رزماری می‌باشند.

خواص رزماری

این گیاه از زمان‌های قدیم به دلیل خواص دارویی‌اش مورد استقبال قرار گرفته است. رزماری به طور سنتی برای کمک به کاهش درد عضلانی، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی، گردش خون، تقویت و رشد مو استفاده می‌شود.

1-جلوگیری از ریزش مو و البته تقویت و تحریک کننده رشد مو

کمتر کسی است که رزماری و روغن استخراج شده از این گیاه را به عنوان داروی ریزش موی سر و ابرو نشناسد. به خصوص نوعی از ریزش مو که آلوپسی آندروژنتیک نام دارد، با استفاده از این روغن درمان می‌شود. در واقع این روغن با جلوگیری از حمله تستسترون به فولیکول موها، علت بیماری را کلاً از بین می‌برد. همچنین درمان ریزش موی تکه‌ای یا آلوپسی آره آتا در چهل و چهار درصد بیمارانی که از این روغن به عنوان داروی ریزش مو استفاده کرده‌اند، تأیید شده است.

2-داروی طبیعی و بدون عوارض ضد درد

روغن رزماری در طب سنتی به عنوان مسکن شناخته میشود.در یک مطالعه دو هفته ای، بازماندگان سکته مغزی با درد شانه که دو بار در روز مخلوط روغن رزماری را با ماساژ به مدت 20 دقیقه دریافت کردند، 30 درصد کاهش درد را تجربه کردند. مطالعات نشان میدهد که برای تسکین درد موثرتر از استامینوفن عمل میکند.

3-داروی روماتیسم

کمیسیون German Commission E در آلمان استفاده از دوز ۴ تا ۶ گرمی این روغن را به عنوان ضد اسپاسم، ضد التهاب و ضد میکروب تأیید کرده است. بنابراین بیمارانی که به روماتیسم مبتلا هستند می‌توانند از این روغن در جهت کاهش دردها و عوارض بیماریشان استفاده کنند.

4-تقویت و درمان دستگاه گوارش

از این روغن می‌توان برای رفع انواع اختلالات دستگاه گوارش استفاده کرد. در واقع این بخش از بدن انسان توسط روغن تراپی رزماری تقویت می‌شود. حالا چه مشکل شما سوءهاضمه و نفخ معده باشد و چه یبوست؛ به هر حال این روغن درمانتان می‌کند این روغن همچنین اشتها را تحریک کرده، به هضم غذا کمک می‌کند و تنظیم صفرا را به دنبال دارد.

برای استفاده از این روغن به منظور درمان بیماری‌های معده، کافی است که یک قاشق چای‌خوری روغن نارگیل یا روغن بادام را با 5 قطره روغن رزماری ترکیب کنید و مخلوط را به آرامی روی شکم خود ماساژ دهید. این کار اگر به طور منظم انجام شود، سموم را از بدن شما دفع می‌کند.

5-کاهش قند خون

رزماری می‌تواند کاربردهای بالقوه‌ای برای مدیریت قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت داشته باشد. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در روغن رزماری می‌توانند جذب گلوکز را در سلول‌های ماهیچه ای افزایش داده و قند خون را کاهش دهند.

6-تقویت حافظه و اعصاب

استشمام عطر رزماری می‌تواند تمرکز، عملکرد، سرعت و دقت و تا حدودی خلق و خوی افراد را بهبود بخشد. دانشمندان دریافته‌اند که رزماری ممکن است برای مغز شما نیز مفید باشد. رزماری حاوی ماده‌ای به نام اسید کارنوزیک است که می‌تواند با آسیب رادیکال‌های آزاد در مغز مقابله کند. برخی از مطالعات روی موش‌ها نشان داده‌اند که رزماری ممکن است برای افرادی که سکته مغزی را تجربه کرده‌اند مفید باشد.

7-خواص رزماری برای پوست و مو

یکی از قدیمی‌ترین کاربردهای رزماری برای سلامت مو و پوست است. طبق تحقیقات انجام شده روغن رزماری می‌تواند به تسکین مشکلات پوستی زیر کمک کند:

عصاره رزماری به اندازه یک درمان معمولی (مینوکسیدیل) در رشد مجدد مو مفید است. رزماری را می‌توان به روغن‌های دیگر مثل روغن زیتون تزریق کرد و برای تحریکات پوستی مانند اگزما و سایر تحریکات به صورت خارجی استفاده کرد.

دم کرده قوی رزماری و برگ گزنه یک آبکشی گیاهی عالی برای مو است. این کار می‌تواند به خلاص شدن از شر شوره سر و سرعت رشد مو در صورت استفاده پس از هر بار شستشو کمک کند. روغن دم کرده رزماری یک درمان فشرده برای شوره سر یا ریزش مو است. برای رسیدن به این نتیجه می‌توانید آن را روی مو مالیده، حداقل یک ساعت بگذارید و سپس شستشو دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Home
shop
0
Cart
Account
Back